A csomag tartalama:
Az olaszországi FlaemNuova az egyik legnagyobb és legrégebbi vákuumkészülék gyártó Európában. Háztartási MAGIC VAC® vákuumozói megbízható, strapabíró eszközök. Kimagasló minőségű anyagok felhasználásával, és egyszerű működtetést biztosító felhasználóbarát kezelőfelülettel szerelt készülékek. Csendes működés és nagyon gyors vákuumozási ciklus mellett további előnye még a 3 mm széles, nagy biztonságú hegesztés.
Az elmúlt évtizedben élelmiszereink modern tartósítási technológiájává a vákuumcsomagolás vált, amely mindössze annyiból áll, hogy a tárolási eszközöket (zacskó, edény stb.) légmentessé teszi, majd azokat hermetikusan lezárja.
Az oxigén eltávolításával olyan mikroorganizmusok behatolása, mint például a baktériumé vagy a gombáé, megakadályozható, és ez által az élelmiszerek eltarthatósági időtartama megnövekszik (a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeknek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el, és mindezeken túl megtartják eredeti ízüket, zamatukat is)
A Dinamika az egyik legnépszerűbb háztartási vákuumcsomagoló készülék. Megbízható erős vákuumpumpával szerelve és számos kiegészítő, kényelmi funkcióval, amelyek egyszerűsítik és könnyűvé teszik használatát.
Tartozékok:
Specifikáció:
A Magic Vac vákuumdobozok fontos részét képezik a vákuumtárolásnak. Arra tervezték, hogy gyorsan romló ételeinknek, akár 5x tovább megőrizhessük a frissességét.
A Magic Vac készülékéhez alaptartozékként járó vákuumcső használatával pillanatok alatt levákuumozhatja ételeit, friss alapanyagait. Különösen alkalmas folyadékok, illetve nagy nedvességtartalmú ételek és alapanyagok frisseségének megőrzésére, amelyeket a külsős vákuumkészülékünkkel nem tudunk vákuumtasakban levákuumozni.
Tökéletesen használható megmaradt ételeink tárolására, mint például a lasagne vagy a csirkepörkölt, de levesek és saláták frissen tartására is remekül beválik.
Biztonságosan használható mikrohullámú sütőben és akár a fagyasztóba is teheti.
A vákuumdobozok fedele bár tisztítható mosogatógépben, nem javasoljuk, mert a gumitömítések károsodhatnak.
A 2,5 Literes vákuumdoboz gyors pácolásra, marinálásra kifejezetten alkalmas. Majd fél cm-es falvastagsága miatt hihetetlen módon tartja a vákuumot és messze a legjobb doboz a marináló funkcióval ellátott gépekhez.
A hagyományos pácolás célja az, hogy puhítsuk, szaftosítsuk és ízesítsük a sütésre váró húsokat. Ennek során fűszeres olajban, tejben, vagy vízzel főzött páclében "áztatjuk" a húst. Míg egy csirkének elég egy-két nap is, addig egy nagyobb darab vadnak a maga főzött páclevében akár egy hétre is szüksége lehet.
Ezt a pácolási folyamatot lehet a vákuum dobozok segítségével mindössze 30 perc alatt elvégezni.
Miért várna egy napot, ha 30 perc alatt sokkal jobb eredményt érhet el?
Vákuumszelep metszet rajza